HTML

KÉPBEN

Kulturális nyalóka és ellenreakció a mai világra. Mindig árral szemben úszó, felszín alá merülő, időtálló értékeket, igaz gyöngyöket közvetítő és kereső barátságos tömegízlés formáló blog. Egyfajta movement, Neked, az eszesebb és kreatívabb jövő emberéért.

A szerző

Ajánlatok

Carolines Mode - A legjobb svéd divatblog
HeStyle - legjobb hazai férfidivat blog
The Sartorialist - vezető streetstyle blog
Fashionist - Kedvenc svéd streetstyle blog
Quart - Hazai hozzáértő könnyűzenei site
Quietus - Minőségi külföldi zenei site
Electronic Beats - E.B. Magazine online
Style.com - Az stílusalap
Hg.hu - Design, divat, kreativitás
Glamour - Glamour Magazin online
TeaShop24 - Ha tea kell azonnal!
Zone - The Hacker + Gesaffelstein blogja
Mr.Italo - legjobb Italo/Cosmic-Disco blog
OverfittingDisco - Cosmic, EBM, 80s blog
OurFashion - Mindig érdekes divatinfok
Reggeli Tiffanynál - Hozzáértő divatblog
Scala - Scala könyves blogja
Alexandra - Könyvesház, kikapcsolódás
Írók Boltja - Minőség, könyv, tartalom
Mozart Souvenir - Csoki és minőség
Our Style - Hazai streetstyle + ez+az

SAJÁT SET (CSAK BAKELIT)

style: Electro-Techno, EBM, New Wave, Synth-Punk

SAJÁT ZENÉIM


Shoutbox

Címkék

60s (4) 70s (6) 80s (11) 80s movie (1) 8 bit (1) alexander mcqueen (1) analog (8) angol divatház (2) a nap képe (4) a nap kepe (1) barokk (1) best of 2010 (1) botrány (2) breaking news (3) catwalk orientated music (1) chanson (5) chiptune (1) classic french chic (1) coldwave (3) cold wave (1) cosmic disco (2) darkwave (2) dark cold analog music (7) detroit electro (2) detroit techno (1) disco (1) ebm (10) electro (19) electrosexual (1) electro techno (9) enteriőr design (2) északi kultúra (3) északi zene (1) experimental (2) fashion (1) fashionista electro (2) female models (2) férfi ősz tél (1) fetish (2) film (1) filmajánó (1) filmzene (1) fizika (4) fotós mustra (1) francia divatház (4) francia divathét (3) francia dvatház (1) francia zene (8) fresh faces (2) gigolo lifestyle (1) gothic (1) indie (2) interview (1) italo disco (1) kampányfilm (2) kiállítás (1) koncert (2) könyv (1) külföldi streetstyle (1) kultúra (1) lakáskultúra (1) london (4) londoni divathét (2) magazine (1) magazin party (2) melancholic sounds (1) menswear 2011 (1) milánói divathét (1) movie scene (1) new (1) new romantics (4) new wave (9) olasz divathét (1) ősz tél (8) párizsi divathét (3) party (1) podcast (3) post punk (3) prologue (1) punk (3) rebellious things (1) research (4) s/s 2012 womenswear (1) saját equipment (1) saját tapasztalat (1) soundtrack (1) space age (3) space disco (1) stílushang (1) stílus rendőrség (1) synthpop (3) sziget 2011 lineup (1) tavasz nyár (1) techno (1) toplista (1) történelem (1) trip (1) tudomány (4) two and a half men (2) űr (1) űrkutatás (1) üzlet look (1) vintage (3) vintage analog (8) vizualitás (2) war (1) wave (1) womenswear s/s 2012 (1) Címkefelhő

HÉTVÉGÉN JANE BIRKIN BUDAPESTEN, GAINSBOURG DALOKKAL

2012.01.20. 01:51 :: Thunder01

Rendhagyó hétvége elé néz Budapest, ugyanis nem más, mint a chanson egyik királynője, Jane Birkin jár nálunk most vasárnap, először, és úgy néz ki, utoljára.
Az egész dologról annyit kell tudni, hogy Jane már nem vállalt volna több koncertfellépést élete során, azonban a Japánban pusztító szörnyűségek miatt adott egy koncertet a japán közönségnek japán háttérzenészekkel, és Gainsbourg dalait bár már rengetegszer, és rengeteg felállásban előadta, ez mégis egy új víziót teremtett számára, és így született meg a 'via Japan' turné, amelynek állomásaiba Magyarország is beleesik szerencsésen. A koncert 20.00-kor kezdődik majd, és bár úgy van meghirdetve, hogy Jane Serge dalait fogja énekelni, de ebbe bele kell érteni azokat a dalokat is, amiket maga Serge írt Jane számára. Az este mellé dukál egy vacsora is, aki jegyet vált rá (ez a belépővel együtt 12500 HUF), a vacsora stílszerűen francia menü lesz 18:30-kor (friss saláta dijoni mustáros vinaigrettel és párizsias fogas csíkokkal + francia palacsintatorony konyakos narancsszósszal) majd a koncert 20.00-kor kezdődik az A38-on. Gainsbourg szelleme és Birkin varázsa kísérteni fog a Hajón!

Alább a Je Suis Venu-t adja elő Jane Gainsbourgtól, sajnos ez a dal kimarad az este során (lejjebb olvasható az egész dallista), viszont rengeteg siker opusz felcsendül majd, mint a Comic Strip, a Ballade De Johnny-Jane, a Di Doo Dah, vagy a La Chanson De Prevert.
 

 Az este dalainak listája pedig:

01. REQUIEM POUR UN CON
02. TOMBEE DES NUES
03. DI DOO DAH
04. MARILOU SOUS LA NEIGE
05. EN RIRE DE PEUR D'ETRE OBLIGÉE D'EN PLEURER
06. VIE, MORT ET RESURRECTION
07. AMOUR DES FEINTES
08. LE COUTEAU DANS LE PLAY
09. BALLADE DE JOHNNY JANE
10. CON C'EST CON CES CONSEQUENCES
11. CLASSEE X
12. CES PETITS RIENS
13. UNE CHOSE ENTRE AUTRES
14. COMIC STRIP
15. LES AMOURS PERDUES
16. JANE B.
17. MON AMOUR BAISER
18. AH MELODY
19. FUIR LE BONHEUR DE PEUR QU'IL NE SE SAUVE
20. HAINE POUR AIME
21. BABY ALONE IN BABYLONE
22. LES DESSOUS CHICS
23. LA CHANSON DE PREVERT
24. L ‘AQUOIBONISTE
25. LA GADOUE

Szólj hozzá!

Címkék: koncert chanson 70s 60s francia zene

KIÁLLÍTÁS - A FAGY BIRODALMA

2011.11.04. 04:48 :: Thunder01

Tegnap tettem egy kitérőt a városligeti Mezőgazdasági Múzeumba, a szeptember óta tartó Fagy Birodalma nevű kiállításra. Persze rám jellemzően sikerült a kiállítás legutolsó napján beesnem a legutolsó másfél órában, elvileg sokan várták hogy meghosszabítják majd az őszi szünetre tekintettel, de mivel nem így lett, ezért siettem hogy még elcsípjem az utolsó napot.
Szüntelen észak-mániámból, a tél szeretetéből, meg nevem jelentéséből (északi fény) kifolyólag ki nem hagyhattam a kiállítást, és arra számítottam, hogy majd jó sok új infot, rengeteg érdekes installációt, északi országok kultúráiből kódex szintű tartalmat, nagyon szép tájképeket, meg több 1000 méter mélyen az északi sarkon a víz alatt élő, eddig még ember is alig látta élőlényeket fogok látni, meg ilyeneket kapok majd a kiállítástól. Na persze, talán megint csodát vártam, vagy csak volt egy minimális kritériumom, amit elvár az ember egy ilyen kiállítástól. Hangulatos kék fényben úszott, de az információ az általános iskolás gyerekeket hívatott kiszolgálni, többek közt megtudtam, hogy az északi sarkon él fóka meg pingvin, és az elvileg interaktív kiállítás kimerült néhány élőlény szobrából, meg néhány képből... Ennyit erről, viszont azért 1-2 új infoval is gazdagodtam, mint pl. a 150 és 1000 méter mélyen élő farkashallal meg szobrával, amit le is fotóztam, meg egy különleges medveállatkával, szintén fotóztam. A tundráról még pár sor info a falon, aztán lassan kifelé vettem az irányt, ahol a forralt bor illata a szélben mélyebb nyomot hagyott bennem, mint maga a kiállítás. Látványilag rendben volt, de kéretik expert, északi országokban meg kultúrában haladott és éhes szájakat is kiszolgálni legközelebb.
Egyébként ebben a hónapban 5-e és 7-e között lesz nemzetközi orchidea és bromélia kiállítás is a Mezőgazdasági Múzeumban, illetve lesz 26-án és 27-én bor és sajtkóstoló!

Képek:

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás északi kultúra

S/S 2012 PART 2. (ALEXANDER MCQUEEN, BALMAIN, MAISON MARTIN MARGIELA, YSL)

2011.11.04. 03:45 :: Thunder01

A beszámoló második részébe hagytam azokat a divatházakat, amik szerintem a legjobbak lettek az egész S/S bemutatókon, hát persze hogy mind a francián történt, azaz Balmain, Alexander McQueen, Maison Martin Margiela, Yves Saint Laurent.
Az Alexander McQueen házat a mester és mindenható Lee óta Sarah Burton méltósággal viszi tovább és vezeti, igaz inkább viszi tovább Lee McQueen szellemét, mintsem forradalmi gondolatokat vezényel a kifutókra, azt csak Lee tudta. De még így is ez egyik legjobb, ha nem a legjobb és legkreatívabb ház a McQueen. Szimmetria megmaradt, az agresszív és romantikus stílusjegyeket is megtalálni, véleményem szerint a sok toll nem kellene, de minden más nagyon rendben van, a blézerek, a túlvilági érzés, a szürrealizmus súrolása, a színek, és a vonalvezetés mind a ház egyedi stílusát idézik.
Maison Martin Margiela egyik nagy kedvencem, az a tipikus, megőrülsz az alkotásaiért mind a férfi, mind a női vonalon, kb. Helmut Lang-hez hasonlítanám, van a márkában valami vonzó mindig. Talán az, hogy tudja hogy tegye extravagánssá mindig a francia sikket, 1-2 forradalmi elgondolást beledobva a kollekciókba. Most is így volt ez, hát a modellek haja már önmagában megér egy misét, a teljesen arcba fésült hajjal egy új look-ot teremtett valószínű. Áttetsző selyempalástok, kis military érzés, és a mostanság a nagyon elit körökben legnépszerűbb look, a bőrdzsekit kombózd áttetsző földig érő selyemszoknyával itt is helyet kapott, persze a lehető legízlésesebben kivitelezve. Csillagos ötös.
Az utóbbi idők egyik nagy fellendülőjeként tekinthetünk a Balmain házra, az utolsó két kollekció valami elképesztően jóra sikerült. A kiegészítők briliánsan harmonizálnak a ruhákkal, amik pedig egy elegáns-extravagáns-casual look-ot teremtenek. Érdemes rápillantani a szokatlan derék megoldásokra, és blézer szabásokra, kísérletező, és mint mindig, minden ízben hordható.
Az Yves Saint Laurent ház pedig amúgy is színtiszta francia elegancia, most sikerült egy 200%-osan szofisztikált párizsi vérbeli dekadens kollekciót a kifutóra varázsolni. A sálak megoldása szinte forradalmi húzásként hat, és a mélysmaragd színek a vörös rúzsokkal tökéletes összhangot alkotnak, erős vintage behatással. Beszéljenek most a képek...

Alexander McQueen S/S 2012 RTW:


 

Maison Martin Margiela S/S 2012:

 

 


Balmain S/S 2012 RTW:
Yves Saint Laurent S/S 2012 RTW:


fotók: style.com

Szólj hozzá!

Címkék: francia divathét s/s 2012 womenswear

S/S 2012 PART 1. (EMILIO PUCCI, CARVEN, CHRISTIAN DIOR, VALENTINO)

2011.11.04. 02:58 :: Thunder01

Mint ahogy írtam korábban, az idei tavasz-nyári bemutató dömpingből egy konkrét két részes összefoglalót fogok írni, nem pedig Paris/London/Milano/New York szekcióra lebontva most sajnos, mivel annyira kevés volt a figyelmet érdemlő kollekció ami a kifutókon került bemutatásra, hogy gyakorlatilag 8-at tudok megemlíteni a 2012-es S/S runway-showkról. Jöjjön tehát az első fele, azaz 4 divatház, Emilio Pucci, Carven, Christian Dior és Valentino.
Kezdjük rögtön most a legérdekesebb dologgal, korábban nem gondoltam volna hogy ilyet fogok írni, szerintem senki se nagyon, de John Galliano menesztése a Christian Diortól a ház előnyére vállt, ugyanis félelmetesen kiforrott, vérbeli párizsi new look-os kollekciót dobott össze Bill Gaytten 2012 tavasz-nyarára, tisztelgés ez Christian Dior, és az 50-es évek előtt is. Tökéletes francia szájíz lett a végeredmény, köszönhető ez a hangsúlyos vörös szájaknak, a new look vonal dekadens eleganciájának, a könnyű anyagoknak, sok sifonnak, konszolidált hajszobroknak és kontyoknak, és persze a kalapoknak és a 3/4-es ruhaujjaknak... Mi kell még több? 1-2 vékony öv, hangsúlyos derék és csípő. Tökéletes recept.
A Carven-t már korábban is Istenítettem, az egyik legkreatívabb új divatház, a remény az ötletességre. Az előző kollekcióban az iskoláslány-sikkel, és annak ultra-stílusossá és nőiessé tételével hívta fel magára a figyelmet. Ez a hatás most is megmaradt kicsit, de a legnagyobb energia a Carvennél a dresszek pontosságában, tökéletes szabásában, és kísérletező eleganciájában rejlik. Így a sikkes gallérok megmaradtak, nagyon jól szabott és nagyon ötletes darabok uralják a kollekciót, tökéletesen odafigyelve az anyag és a szín párosának eleganciájára is.
Pucci ház szintén nagyot durrantott, gondolom a bemutató után a pezsgősüvegek is durrogtak, mert Peter Dundas, a Pucci kreatív igazgatója igazán extravagáns kollekcióval rukkolt elő. Enyhén gótikus, mégjobban elegáns, és leginkább szexi! Ez volt a Puccinál a recept, ahol rengeteg csipkét használtak brokád selyemmel és sifon selyemmel vegyítve, a has nagy hangsúlyt kapott, és azért a szimmetriára is odafigyeltek, na meg arra, hogy bálra, randira, utcai sétára, és megbeszélésekre is fel lehet venni a darabokat.
A vén és barna Valentino ahogy letoporgott a háza kreatív igazgatója pozíciójából, úgy érdemel egyre nagyobb figyelmet a Valentino név, sikerült új életet lehelni bele. Pasztell színek, könnyű anyagok, áttetsző sejtelmesség, és párizsi dekadencia. És minderre jönnek hol barokkosabb, hol virágosabb patternek. És még a mértékeket is betartották, mindenből amennyi kell, perfekt lett a végeredmény.
 
Christian Dior S/S 2012 RTW:Carven S/S 2012 RTW:Emilio Pucci S/S 2012 RTW:


Valentino S/S 2012 RTW:
fotók: style.com

Szólj hozzá!

Címkék: francia divathét womenswear s/s 2012 olasz divathét

A CHLOÉ SZERINT IS KATE KING ÉS ZUZANNA BIJOCH A LEGJOBB!

2011.10.17. 02:58 :: Thunder01

Mint ahogy írtam itt jó pár hónapja tavasszal, az idei őszi-téli bemutatóknál két ígéretes new comer arcot szúrtam ki, nevezetesen Kate King-et és Zuzanna Bijoch-ot, és nagy reményeket fűztem hozzájuk. Na már most erre a Chloé divatház is ráérzett(vagy olvassák a blogot hehe), és múlt héten a jövő évi SS 2012-es bemutatójuknál a nyitó és a záró lányok is ők ketten voltak, egymás után! Mi sem kellemesebb, mint egy kedvenc divatház elég jól sikerült kollekciójánál Kate King-et és Zuzanna Bijoch-ot is látni first és second face-ként, majd utána show záró párosként is. Beszéljenek most inkább a képek:

Kate King, Zuzanna Bijoch Chloé SS 2012 First & Second Faces:


 

Kate King, Zuzanna Bijoch Chloé SS 2012 closing faces:


A show többi képei: http://www.style.com/fashionshows/review/S2012RTW-CHLOE/

Szólj hozzá!

Címkék: fresh faces tavasz nyár francia divatház female models francia divathét

THE HACKER & GESAFFELSTEIN - TSUGI PODCAST 200.

2011.10.17. 02:47 :: Thunder01

A Tsugi Podcast 200-asára füleljetek rá egy picit, mert megéri! Igaz pár hetes már, de kihagyhatatlan a blogról, mivel The Hacker és Gesaffelstein készítette. Az Exit fesztiválos szettjük került most podcast alá. T.e.c.h.n.o.


Innen tölthető: The Hacker & Gesaffelstein - Tsugi Podcast 200.

 

Szólj hozzá!

Címkék: podcast techno electro ebm dark cold analog music

XENO & OAKLANDER ÚJ, MŰVÉSZI HATÁROKAT FESZEGETŐ ALBUMA

2011.10.17. 02:39 :: Thunder01


Xeno & Oaklander, azaz Liz Wendelbo és Martial Canterel azon elegáns és kifinomult művészeti és zenei érzékkel rendelkező férfi-nő producer páros, akik szüntelen vágyat éreznek a vintage analóg szintetizátorok által kreált nyers energiák, vintage hangzás, és leminimalizált sound-textúrák iránt, és még szép, hogy a művészi, szofisztikált és ultra-elegáns Minimal-Synth és Cold Wave stílusban alkotnak. A New York-i páros idén nyáron járt nálunk is Budapesten a Roham Bárban, a Küss Mich szervezésében. Nekem persze pont ekkor kellett Balatonon lennem, de bízzunk benne hogy hamarosan tesznek egy kitérőt újból hazánk felé.


Xeno & Oaklander zenéje maga a kikapcsolódás és utazás, a hideg elektronikának ellentmondva mégis egy kevésbé rideg zenei képet hoznak létre a lakásukat is beborító analóg vasakból, lehet hogy Liz sajátos érzelmekkel teli, lágy vokálja is hozzátesz ehhez, vagy a Jean Michel Jarre szintű szintifutamok is, mindenesetre játszottak már a MAC Cosmetics partyján is, ahol Gareth Pugh, vagy a modell Siri Tollerod is tombolt a zenéjükre. Kiadójuk a Weird Records, amely a kísérleti elektronikára és a Post-Punk, Minimal-Synth és Cold Wave stílusokra szakosodott, a nyáron már kiadta a 'Staircase' című nótájukat, amelyhez klip is készült, most október 17-én pedig jön az új "Sets & Lights" címre keresztelt albumuk, szintén a Weird alatt. A Quiteus weboldalon már lehet is streamelni az egész albumot, alább linkelem is, illetve a Staircase-hez készült videojukat is. Ha nyitottak és kreatívak vagytok, szeretitek a szépet és tartalmasat, akkor ez az album szinte tutira be fog jönni, mindegy milyen stílust hallgass.
So big up Miss Liz Wendelbo and Martial Canterel!

Az album online streamelhető itt

Xeno & Oaklander - 'Staircase' official video


 

Szólj hozzá!

Címkék: electro analog vintage analog coldwave fashionista electro

A DIVATVILÁG HELYZETE, + MAISON KITSUNÉ F/W 2011-2012

2011.09.30. 23:57 :: Thunder01

Mostanában a divatvilágban olyan érdekes fordulat vette kezdetét (úgy 1-másfél éve), hogy általában azok a kollekciók a leginkább lélegzet elállítóbbak, és fantáziával teliek, amiket be sem mutatnak a kifutókon. Egy showroomba, vagy a kollekcióhoz passzoló helyszínre bookingolnak egy fiút meg egy lányt, feladatnak rájuk 20-25 darab összeállítást, és csak azt veszed észre, hogy olykor az állad a földön keresgéled. Olcsóbb is, van idő mindenre, nyugodt mindenki, a tervezőnek sem kell aggódnia a show körüli hercehurca tutira zökkenőmentes levezénylése miatt, és a tervezés folyamata is valószínű nyugodtabb légkör közt zajlik.
Ahogy nézem a mostani 2012-es S/S new yorki, londoni, milánói (és napokban párizsi) bemutatókat, egyszerűen a 95%-uk rém gyenge, fantáziátlan, erőtlen. Egy review post-ot megfognak érni a legjobbak természetesen, de külön a városok bemutatóiról feleslegesnek érzem most írni. Egy szóval el kell fogadni a tényt, hogy 2-3 tehetséges nagy öreget, és egy néhány friss fiatal, avantgárd nézettel rendelkező tehetséget (Pl. Carven, Mary Katrantzou, Marchesa) leszámítva a kifutó világa halott. Tudja ezt minden haladó fashionista, így a kreativitást és a fantáziát ma már máshol találja meg az ember, na de mégis hol? Megcserélődtek kicsit a szerepek, a divatbemutatókra járó emberek, socialite-ek, hírességek, bloggerek, magazin szerkesztők, stb. egymás öltözékére sokszor jobban kíváncsiak, mint magára a bemutatóra. Ha már a tervezők nem mutatnak újat, mutassuk mi meg hogy mit tudunk összedobni... Úgy 2-3 éve a hétköznapokban ez egyre inkább a streetstyleban realizálódik, egyszóval a divatra és stílusra fogékony egyének sokkal nagyobb érdeklődést mutatnak egymás öltözéke iránt, mint egyéb tervezők kreációi iránt. Mert valahonnan meg kell kapni azt a kreatív adagot, így még ahogy a zenében sajnos elég sok a nagy régi klasszis mai kornak megfelelő újraértelmezése, szinte mindig elrontva, addig a divatban ez előnyre válik, ha egy stílusos egyén nyúl mondjuk egy 50-es évekbeli new look vonalnak megfelelő designhoz és felturbózza egy kis modern nézettel, vagy ha meghagyja vintage valójában, és úgy mutatkozik benne, szinte biztos hogy egy tökéletes jelenségről fogunk tudni beszélni.

Na de akkor jöjjön egy párizsi divatház és lemezkiadó 2011-2012 autumn/winter mesés kollekciója, persze hogy a Maison Kitsuné az, kár is szaporítani a szót, ez 2011 legtökéletesebb dolga amit eddig láttam. Tökéletes, franciás elegancia, ahogy a női kollekció alcíme is egyértelműen 'Paris', minden benne van amiről egy stílusos, kifinomult nő belső világa árulkodik. Ilyen a nő. Brilliant. A férfi része a 'Brokeback Mountain' nevet kapta, ott is található 1-2 szuper darab, bőven hordanám is őket, na de beszéljenek most a képek.

Maison Kitsuné F/W 2011-2012 Femme:Maison Kitsuné F/W 2011-2012 Homme:

 

Szólj hozzá!

Címkék: ősz tél párizsi divathét francia divatház classic french chic

VERONICA VASICKA - FACT MAGAZINE 194 MIX, + THE HIDDEN TAPES [MINIMAL WAVE REC.]

2011.09.08. 22:32 :: Thunder01

 
Innen töltheted


Huu, ez mekkora kattanás!! Végre itt az ősz, és itt a hidegebb, végre lehet öltözködni is, na meg kötött pulcsiban járni-kelni a ropogó sárga avaron, akár egy bögre mézes teával a kezedben, és végre itt van rengeteg Cold Wave és Darkwave megjelenés. És bár egy bizonyos lány nagyon hiányzik, viszont amíg nem vetem magam bele teljes gőzzel ismét a blogba, addig is itt egy kis finomság hogy ne unatkozzatok, az ínyetek alá vagy közé, de leginkább a fületekbe.. vagy ahová jól esik.:)
Ha ősz akkor hideghullám, így zenében is, tudja ezt nagyon jól Veronica Vasicka is, a Minimal Wave kiadó főnökasszonya, aki tavaly elkészítette a Fact Magazine számára a 194-es Podcast mixet, én ezt egy aktuális megjelenése révén a napokban fedeztem csak fel, és úgy 5-6 napja ez szól akár itthon, akár úton, bárhol.
A kincsek után mindig vadászni kell, nincsenek a felszínen. Ami mély értelmű, tartalmas, ahhoz ki kell nyitni  a szemet, fület, és a lelket. Ezzel Veronica is így van, és a mai zenei közízlésre és tendenciákra fittyet hányva megalapította a Minimal Wave kiadót, amely a 70-es és 80-as évek legjobb Cold Wave, Darkwave, Post-Punk, és Minimal-Synth szerzeményeit jelenteti meg újra. Így olyan avantgárd hideg és sötéthullámos poszt-művészek fedezhetők fel a labelnél, mint a Deux, az Absolute Body Control, a Futurisk, vagy a Crash Course In Science. Mivel a Cold Wave és a 80-as évek sötét szintetizátoros témái állandó kifutó-orientált zenék, és a divatvilág kedvencei is, így a Ford Models modelügynökség készített is Veronica-val egy interview-t, ezt itt meg is nézhetitek, beszéljen Ő helyettem:A múlt hónapban pedig a Minimal Wave alatt megjelentetett egy nagyszerű válogatást, The Hidden Tapes címmel, véleményem szerint az év egyik legnagyobb durranása, kellő energiával tölt fel az őszre, veled szomorkodik vagy veled örül, de leginkább kellemes és hangulatos melankóliával tölt el.

 

Itt belekóstolhatsz


Az albumról pedig az egyik legszuperebb zene, ami felemelően misztikus és melankólikus:


Szólj hozzá!

Címkék: fashion podcast new wave 70s ősz tél 80s darkwave post punk vintage analog new romantics coldwave dark cold analog music cold wave

BURBERRY APRIL SHOWERS 2011

2011.04.16. 13:22 :: Thunder01

Szólj hozzá!

Címkék: kampányfilm

ALEXANDER MCQUEEN F/W 2011 ÜZLET LOOK PREVIEW, LONDON

2011.04.15. 14:43 :: Thunder01

Lee McQueen (1969-2010) volt az a tervező, aki saját maga és a női lélek örömeit és világfájdalmait olyan szinten át tudta konvertálni az anyagokra, színekre, geometriára, szabásmintára, hogy a végeredmény mindig brutálisan fájdalmasan szép, erőszakos, érzéki, avantgárd lett, tipikus McQueen jegyekkel feltűzdelve, végeláthatatlan kreativitásba temetkezve. Lee maga volt a megnyílt, korlátokat nem ismerő fantázia. Aki volt, hogy sakkot játszott a modellekkel a kifutón, akinek M.C. Escher inspirálta 2009-es F/W kollekciója az újrahasznosítás jegyében mindenkiben mély nyomot hagyott, aki kiállított egy modellt egy forgó pillérre egy festéket szóró robotkar elé, majd az telefestette a ruhát a közönség legnagyobb ámulata közepette, aki havas tájat és hóvihart alkotott a kifutóra egy megrendítő bemutató erejéig, aki játszott a gravitációval, és aki alienizálta a modelleit és víz alá, majd ki az űrbe parancsolta őket, úgy, hogy a ruhákról nem lehetett elmondani, hogy éppen víz alatt lehetnek-e, vagy a gravitáció nem hat rájuk, pedig csak egy földi bemutató volt. Egy szó mint száz, nem valószínű hogy valaki ezeket utána tudja csinálni. Édesanyja elvesztését nem tudta feldolgozni, de sokat flörtölt a halállal is, innen eredt többek közt a végeláthatatlan kreativitása, de sajnos ez eredményezte a végzetét is.
Sarah Burton vette át a McQueen háznál a kreatív tervezői posztot, aki Lee jobbkeze volt 15 éven keresztül. És bár nem lehet magát Lee-t pótolni, azért valamennyire méltó utódot sikerült találni a pozíció betöltésére. Sarah tudja folytatni a ház jellemző vonalát, de az is igaz, hogy új, forradalmi agyszüleményeket csak maga McQueen tudna kitalálni.

Alábbiakban a Sarah Burton által tervezett fantasztikus 2011-es őszi/téli Alexander McQueen kollekció Londoni üzleti képei láthatóak, amik a tegnapi nap folyamán kerültek ki a publikum elé. Az üzlet atmoszférája megér egy misét, a hangulat az megvan az biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: london ősz tél alexander mcqueen angol divatház üzlet look

TRANSZMITTER VAGYOK KÜLDÖM A JELET, ANTENNA VAGY, VESZED A JELET

2011.04.15. 13:48 :: Thunder01

Na ez ám a vintage! Kraftwerk, és az egyik legjobb zenéjük.Meg még egy, klasszikus Das Modell hogy is lehetne kihagyni, a klipben meg az 50-es évek New Look-ja is tombol a modelleken.
 

Szólj hozzá!

Címkék: electro 70s 80s vintage analog

UTÓBBI IDŐK LEGJOBB STREETSTYLE-JAI

2011.04.14. 17:36 :: Thunder01

Ha rászánom magam lehet elindítok én is egy streetstyle rovatot, a múltkor kettő és azután három, kattintást érdemlő összeállítást is láttam, előbbit Aréna-Dohány utca vonalán sétálva, utóbbit az Andrássyn. Nem nagyon volt eddig jellemző ez a vonal. Ha valaki egyedi akart lenni, az itthon kimerült a nemrég lecsengett nu-rave és indie fúziója vonalon, persze a valódi indie-hez azért köze sem volt.

Na, akkor ennek a lánynak a bringája kell. New Yorkban lett lőve.


London, srácok:Mesés szeplők, Róma:


Vintage feel, London:


 

fotók: Sartorialist, Fashionist

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi streetstyle

A GOOGLE IS OLVASSA A BLOGOT

2011.04.12. 12:14 :: Thunder01

Na ezt az időzítést kapjátok ki!:) Kb. 2-3 napja írtam a Space Age bejegyzésben az 50 éves emberi űrrepülést, erre a mai napon a Google is a nyitóoldalán hozza. Ilyet..:) Mondjuk a Google cég amúgy nagy űrkutatás támogató.
A mai napon a Google is Space Age-ben nyomja, lehet épp ők is olvassák a blogot.
 Ja, nehogy a keresésre kattintsatok, itt nem fog menni...:)
És akkor már mi más is jöhetne, mit a Space-től a Magic Fly. Ismerős?
 

Szólj hozzá!

Címkék: történelem űrkutatás fizika 80s cosmic disco research space age

THIS BOY'S IN LOVE

2011.04.12. 11:21 :: Thunder01

Slow motion + sok tej + kreatív rendező + The Presets.


The Presets - This Boy's In Love by modularpeople

Szólj hozzá!

Címkék: electro 80s synthpop darkwave vizualitás

HÉTVÉGE AZ ART JEGYÉBEN

2011.04.12. 11:06 :: Thunder01

Mert lesz pénteken Room Magazin 13. lapszám launch party, meg lesz vasárnap Wamp is.
Room flyer:

Szólj hozzá!

Címkék: magazin party

NAPI JOHN CARPENTER ORIENTÁLT FILMZENE

2011.04.10. 22:09 :: Thunder01

Aminek az előadója Pivot, és a címe Fool In Rain:

Szólj hozzá!

Címkék: soundtrack 80s vintage analog

A SPACE AGE DESIGN, ÉS HAZAI SPACE AGE BÚTORÜZLET

2011.04.09. 18:01 :: Thunder01

Az emberiség már jó régóta tapossa a bolygó felszínét, viszont csak az utóbbi 50 évben volt szerencséje megtapasztalni a világűrt, elsőnek ugye a szerencsés Yuri Gagarinnak. Ez annyira hatással volt akkoriban az emberiségre, hogy az egész világ be volt zsongva, és természetes hogy a kultúra is merített ebből az új keletű, jövőbe mutató, futurisztikus, addig idegen világból. Vajon mi lehet ott kint? Mi lesz a következő lépés? Rengeteg elképzelés érkezett, megjelentek az első UFO-s filmek, jött a francia Cannes-i díjnyertes 1973-as La Planete Sauvage (A Fantasztikus Bolygó) című animációs film, amely elvarázsolta a kritikusokat, majd itthon a Mézga Gézáéknál is feltűnt ennek a francia animációs filmnek az influenzája, mikor Aladár ugye az ágya alól húzta ki a titkos úrhajót, vagy mikor buborékban mentek egy idegen bolygóra Mézgáék.
És el is érkeztünk a space age korszakához, sőt, jócskán benne is vagyunk már, ami a 60-as évek második felétől egészen a 70-es évek végéig tartott. A divatban Pierre Cardin népszerűsítette leginkább a stílust, formabontó, jövőbemutató, excentrikus ruháival.

Két lenyűgöző Pierre Cardin space age fashion show:

 

 És a szóban forgó La Planete Sauvage 1973-as animációs space age film trailere:

 

 


Ezalatt a 70-es években a zenében a szintimágus Jean Michel Jarre volt az, aki a legjobban körül tudta írni a space-art feelinget hangulatos űr-atmoszférikus zenéivel, én is ezen nőttem fel, Jarre sok mindent adott az embereknek, új nézeteket vázolt fel, felnyitotta az emberek szemét. Az édesanyja pedig az első Oxygene nagylemezére csak azt kérdezte tőle: "fiam, miért egy gázról nevezted el a zenét?" Ezután még a zenében megjelent egy táncolhatóbb műfaj, a space, vagy cosmic-disco, a fogalma is gyorsan terjedt.
Vissza is a design-ra, maga a space-age egy minimalista-futurisztikus műfaj, ha az enteriőrt vesszük igazából a nemrégiben tombolt minimal-designhoz nagyon hasonló, csak erősebb geometriát, lekerekített tárgyakat, nonfiguratív installációkat kell elképzelni még, hogy azért futurisztikus is bőven legyen.
Egy kanapé + egy ágy:


Hozzám közel áll ez a stílus is, ám jobban rajongok a nagyrészt fa enteriőrért, meleg hangulatért és barokk designért, de azért 1-2 space age darab, mint pl. egy fotel az nagyon jó kiegészítő bármelyik otthonba.

Így van egy ilyen hazai retro bútorüzlet is Gallery567 néven, nagyrészt az 50-es, 60-as és 70-es évek darabjait lehet felfedezni náluk, kerámiákat, bútorokat, foteleket egyaránt, a legjobbakat már elvitték, de azért 1-2 fotel még árválkodik stílusértő gazdára.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra 70s 60s space age enteriőr design

HOVÁ LETT A VÖRÖS RÚZSOM?

2011.04.08. 12:53 :: Thunder01

"Mit fogsz ma felvenni a partyba? Mi volt a neve? Tud-e majd játszani? Nem mondhatsz nemet, csavard be a rúzsod, nyisd ki a szád, fekete-pink-kék-zöld, át a fekete ajtón."
Klasszikus. Régen csak úgy ismertük, sztori a lányról aki elvesztette a rúzsait.:)

Ez a 2004-es kollaboráció Dave Clarke és a fashionista Chicks On Speed közt jött létre, a 2001-ben elindult és 2004-ben még nagyon tartó divatorientált electroclash, és Dave sötét electro-techno vonala egyvelegeként. Az eredmény szuper lett, a lemezt én is itthon ápolom, van rajta egy LFO és egy Blackstrobe remix is az eredetin kívül. Chicks On Speed-ről annyit kell tudni, hogy négy művészi beállítottságú csaj, akik mindig festenek, mindig terveznek ruhákat, mindig énekelnek, mindig sokféle dolgot csinálnak, Karl Lagerfeld is fotózta őket természetesen, ahogy Lagerfeld maga is nagy electro-tech fan. Így nemrégiben a SomethingALaMode hegedű-electro duot sikerüt felfedeznie, és egy Chanel shown ők is szolgáltatták a zenét, kíváncsian várja mindenki mindig, mi Karl új felfedezése, mert biztos jó lesz. Vissza a klipre, bújócska, egy fétis kellékekkel megbolondított szülinap, vörös-pink-zöld rúzsok, és Dave Clarke:
 

Szólj hozzá!

Címkék: fetish 80s electro techno fashionista electro

A SIKK VÁROSA - STOCKHOLM

2011.04.07. 14:50 :: Thunder01

Az úgy volt, hogy valamikor 2/2,5 éve egyszer csak nagyon rákattantam az északi országok kultúráira, az emberekre, a gasztrora, a csendes arisztokratikus hangulatra. Főleg a Koppenhágai és Stockholmi streetstyle blogok voltak nagy segítségemre, mert ahogy öltözködnek az emberek, és a nyugodtság ami kiolvasható az arcukról, az egészen másvilági. Aztán a hideg imádat után egyenes út vezetett a jobban belemerülésig, megismerésig, majd a család megfertőzéséig az északi stílussal, meg nevemből eredendően, az északi fénnyel..:) Amíg én vaciláltam és vacilálok hogy hová is majd először, melyik város legyen az, addig igen, húgomnak volt két szabadnapja, és egy gondolat erejével ki is vágódott terepet felmérni.:)
Mit kell tudni a skandináv országokról? Finom, hideg, sikkes, drága, vintage, hűvös elegancia. Nagyjából ez a hat, ha már csak az én szemszögemet veszem, de úgy általában is. Biztos, hogy a rénszarvas húst nem utoljára kóstoltam, és az is biztos hogy fűszerek vadászata még talán a vintage üzletek vadászatánál is fontosabb szemszög lesz. Apropó vintage üzletek, az van rengeteg, és akkora területen mint egy egész hipermarket, évtizedekre felosztva. Mit is lehetne írni, az a fajta kényelem és utazás, ami egy kicsit művészibb embereknek szól, és akik nem a mediterránért vannak oda, hanem imádják a hideget, havat, őszt, és a megfelelő mértékű kimértséget. Beszéljen most néhány kép:
 

Szólj hozzá!

Címkék: trip északi kultúra

AZ IZLANDI MÚM LEGSZUPEREBB KLIPJE

2011.04.06. 14:39 :: Thunder01

Szólj hozzá!

Címkék: északi zene északi kultúra

FRANCE GALL & SERGE GAINSBOURG - LES SUCETTES

2011.04.04. 15:14 :: Thunder01

Ennek a hangulatos chanson duettnek nagyon érdekes háttértörténete van... Történt egyszer ugyan, hogy Serge írt egy dalt France Gall-nak az 1966-os EP-jére, amit aztán volt, hogy közösen is adtak elő, de a mit sem sejtő France Gall nem tudhatta, hogy a cím mit is jelent. Ugye magyarul nyalókákat jelent, de Serge egy picit másra gondolt a nyalóka alatt..:) Így egy kis sértődés is lett belőle, mindenesetre vicces nézni ahogy a nagymester Serge és a mit sem sejtő France énekel valamiről, ami megosztja a gondolataikat..:) Egyébként később Serge ezt a dalt előadta a feleségével is, Jane Birkin-nel, és áthangszerelve szerepelt az albumukon.

 


Serge Gainsbourg Et France Gall - Les Sucettes A... by chirac94

Szólj hozzá!

Címkék: chanson 60s francia zene

A NAP KÉPE

2011.04.04. 15:01 :: Thunder01Szintén Bruno Dayan munkájából.

Szólj hozzá!

Címkék: a nap képe

AZ ÉV EDDIGI LEGERŐSEBB ELECTRO-TECHNO / EBM REMIXE

2011.04.03. 21:51 :: Thunder01

Raul Parra - Dance Of The Vampires (Strange Connection remix)

Gótikus, sötét, energikus, analóg, eszes, irónikusan ijesztő, mint egy vicces zombie trash horror movie a 80-as évekből.


 

+ egy kis kiegészítés, ha már Black Leather Records, akkor egy másik Strange Connection track is említést érdemel a francia Millimetric remixében. "Welcome To The DDR" címmel, tisztelgés a korai DDR kelet Berlini embereknek, akik éltek és harcoltak a szabadságért és a fal ledöntéséért.

Szólj hozzá!

Címkék: punk electro gothic analog 80s ebm electro techno

FOTÓS MUSTRA - BRUNO DAYAN MUNKÁI

2011.04.02. 21:01 :: Thunder01

Mert hát miért ne mutassam be a kedvenc fotósaim, meg azokat, akiket érdemes bárkinek megismernie. Képeiken meséket mondanak el, és utaztatnak.
Bruno is ilyen, és az egyik legelismertebb név a szakmában, jellegzetes képi világa a névjegyévé vált. Fotózta többek közt Marion Cotillard-t és Charlize Theron-t is, és azon kevés fotósok egyike, akinek a munkáit inkább undergroundabb és művészi körökben díjaznák, de mégis rendre csinál major és kommersz megkereséseket is.
Szemlélet módja sokszínű, fantáziadús, de mégis minden eleven és valóságos a képein, épp ez teszi leginkább értékelhetővé őt. Ahogy jellemzőek rá a polaroid adta vintage színek és barokk kastélyos képek, ugyan úgy a festményszerű megoldások, játszás az idővel és gravitációval, játszás a női testtel, erotikával, némi fétissel, és kicsavart, különleges pózokkal. Mindez mindig kap egy hatásos utómunkát, így a már egyedi színpalettát mégjobban kiemelik, kontrasztozzák, ha vintage akkor még jobban vintage, ha sötét tónus, akkor még hatásosabban sötét tónus, és mély színek.

Alább látható pár munkája és a kedvenceim tőle:
 még több fotó:
brunodayan.com

Szólj hozzá!

Címkék: vintage barokk vizualitás fotós mustra